Forskellige slags RWY lys

Der er mulighed for at bruge forskellige slags lys på runways. Skift mellem forskellige typer kan ind til videre ske ved omdøbning af udvalgte filer i mappen Scenery. På længere sigt regner jeg med at lave et lille program, der kan tage sig af omdøbningen af filer. Der er tre forskellige kombinationer:

FS default runway lys + 3D approach lys

3D approach light

ekyt_3d_applight.BGL
ekyt_3d_rwyedgelight.B00
ekyt_rwy_noapplight.BGL
ekyt_rwy_default.B00

Giver default FS runway lights + 3D approach lys som er meget autentisk, men dog ikke tænder automatisk i tåge om dagen.
For at se lysmasterne på approach lyset, skal Scenery complexity sættes til Dense i FS-indstillingerne.
Default FS runway lights er lidt upræcist med placeringen af de enkelte lys i forhold til virkeligheden, men tænder automatisk som de skal og har god framerate.

3D runway edge light + 3D approach lys

ekyt_3d_applight.BGL
ekyt_3d_rwyedgelight.BGL
ekyt_rwy_noapplight.B00
ekyt_rwy_default.B00

Giver specialproducerede runway lights + 3D approach lys.
De specialproducerede runway lights skulle være meget autentiske mht. placering og udseende, men tænder ikke automatisk i tåge om dagen og har heller ikke så god en framerate.

FS default lys, både på runway og approach lys

Scasm approach light

Denne løsning bør vælges i FSX SP2, hvis man ikke ønsker at erstatte FSX' egen halo.bmp med den som følger med i pakken her. Man kan også overveje denne løsning, hvis man vil være sikker på at approach lyset tænder i dagstiden ved lav sigtbarhed. Det specialproducerede 3D approach lys er nemlig altid slukket i dagstiden, fordi det ikke kan lade sig gøre at bygge det sådan, at det er afhængigt af vejrforhold.

ekyt_3d_applight.B00
ekyt_3d_rwyedgelight.B00
ekyt_rwy_noapplight.B00
ekyt_rwy_default.BGL

Giver FS default lys til både runway og approach lys. Giver god performance og korrekt opførsel i low visibility conditions om dagen, men er ikke så autentiske mht. placering. F.eks. kommer approachlys på 08L til at gå ud i vandet. Og der findes ikke et FS default lys, der ligner det der bruges på 08R-26L.

Note ang. FSX SP2

3D approach light

Sådan ser 3D approachlyset ud i FSX SP2, hvis man ikke erstatter FSX' egen halo.bmp, med den som følger med i pakken. Måske er problemet ikke så tydeligt på billedet her, men på afstand er lyspærerne alt for store. Den medfølgende halo.bmp giver lysene et udseende, som er vist øverst på siden, og som svarer til udseendet i tidligere versioner af Flight Simulator.